Silent City
170 Hz
Het Polygoonjournaal in de Tweede Wereldoorlog
De onvergetelijke jaren
Leeuwarden in Beeld
Ongehoord: Simon Carmiggelt
Rob Touber: Televisie tot de dood erop volgt
Fred Kaps: Seeing is Believing!
Uw geboortejaar in beeld
De Documentaire Film 1945-1965

 

Silent City

Een jonge westerse vrouw trotseert de eenzaamheid van Tokyo om in de leer te gaan bij een Japanse vismeester.
Voor meer informatie ga naar keyfilm.nl/nl/movie/silent-city
 
• associate producer  
 
 

170 Hz

170 Hz gaat over twee dove tieners Nick en Evy die samen voor het eerst de liefde ervaren. Omdat Evy's ouders hun relatie afkeuren, besluiten ze te vluchten.
Voor meer informatie ga naar www.170hz.nl
 
• associate producer  
 
 

Het Polygoonjournaal in de Tweede Wereldoorlog

In 2005 is het zestig jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Dit herdenkingsjaar is reden om te komen met een vijfdelige dvd-reeks over het Polygoonjournaal tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Polygoonjournaal was tijdens de oorlogsjaren niet van onbesproken gedrag. Na 1945 is veelvuldig gediscussieerd over de vraag of Polygoon al dan niet ‘fout’ was tijdens de oorlog omdat zij in vergaande mate samenwerkte met de Duitse bezetter. Deze unieke dvdserie geeft een beeld van dit Polygoon oorlogsmateriaal. Het materiaal is voorzien van een door een deskundige opgestelde toelichting zodat de films in de juiste context geplaatst worden.

• Co-producent
 
 
 

De onvergetelijke jaren

Met partner Beeld en Geluid brengt Realeyes een serie dvdboxen uit met als titel ‘De onvergetelijke jaren’.


Deze 3-delige serie beslaat de onvergetelijke jaren ’50, jaren ’60 en jaren ’70. Iedere box bevat ruim 2,5 uur aan prachtig beeldmateriaal uit deze veelbewogen periodes. Van de keuken der toekomst en een Elvis Presley-verkiezing uit de jaren ’50, de Twist en Dave Berry uit de jaren ’60, naar de nieuwe stad Almere en Luv’ uit de jaren ’70: deze serie neemt u mee naar een tijd vol herinneringen.

• Co-producent
 
 
 

Leeuwarden in Beeld

Als hoofdstad van Friesland heeft Leeuwarden een rijke historie achter de rug. De bevrijding door de Canadezen, het bezoek van de Sjah van Perzië, de start en finish van elfstedentochten en de bouw van grote nieuwbouwwijken als Heechterp zijn enkele van de opmerkelijke gebeurtenissen die ooit op film zijn vastgelegd.


Speciaal voor de historische dvd ‘Leeuwarden in Beeld’ werden de mooiste oude beelden opgediept uit de archieven van Beeld en Geluid, het Historisch Centrum Leeuwarden en het Fries Film Archief. De dvd bevat bovendien een persoonlijke inleiding door de bekende Leeuwarder Hendrik ten Hoeve, in drie talen: Nederlands, Fries en Liwwadders.

• Co-producent
 
 
 

Ongehoord: Simon Carmiggelt

De serie Ongehoord komt voort uit een samenwerking tussen het Theater Instituut Nederland en Beeld en Geluid. In de Ongehoord-uitgave over Simon Carmiggelt is naast een audio-cd met onbekende oude opnames ook een dvd opgenomen. Realeyes heeft voor de techische realisatie van deze dvd gezorgd. Op de dvd is een aantal door Carmiggelt voorgelezen ‘Kronkels’ bijeengebracht, plus een interview dat Koos Postuma hield met de bekende schrijver naar aanleiding van zijn 65ste verjaardag.

• Technische realisatie
 
 
 

Rob Touber: Televisie tot de dood erop volgt

Voor het Uur van de Wolf produceert Realeyes een documentaire van Ruud van Gessel over de flamboyante regisseur Rob Touber, ook wel de 'Halfgod van de Nederlandse televisie' genoemd. Als televisieregisseur werkt Touber met alle sterren uit binnen- en buitenland. Zijn producties hebben altijd een eigen signatuur. Een 'Touber' speelt zich af in een eigen wereld waarin opeens maquettes en marionetten kunnen opduiken. Waarin titels en teksten een eigen leven leiden en waar wansmaak en smaak elkaar moeiteloos afwisselen. Rob Touber overlijdt in 1975 tijdens opnames aan een hartaanval. Hij is dan nog maar 37 jaar oud. "Dat de engelen hem mogen geleiden naar het eeuwig licht" schrijft Gerard Reve bij zijn dood. Want alleen echte goden blijven leven en als ster is Rob Touber er zo een die zichzelf dooft.

• producent
 
 
 

Uw geboortejaar in Beeld

Met partner Beeld en Geluid brengt Realeyes een serie dvd’s uit met als titel ‘Uw geboortejaar in beeld’. Deze 35-delige serie beslaat de jaren 1946 tot en met 1980 en geeft van elk van deze jaren de hoogtepunten weer in nieuws, sport, dagelijks leven en cultuur. Het gebruikte beeldmateriaal op deze dvd’s bestaat volledig uit fragmenten uit de Polygooncollectie, die beheerd wordt door Beeld en Geluid.

Welke gebeurtenissen en personen bepaalden het nieuws in uw geboortejaar? Hoe zag de wereld er toen uit? En wat waren de sportieve hoogtepunten van dit jaar? De fragmenten uit het vroegere Polygoonjournaal, met de bekende commentaarstem van Philip Bloemendal, geven een mooi beeld van vervlogen tijden.

• Coproducent
• Conceptontwikkeling en technische realisatie  
 
 
 

Fred Kaps: Seeing is Believing!

Met partner Beeld en Geluid heeft Realeyes een dvd over de legendarische en internationaal geroemde goochelaar Fred Kaps geproduceerd. De Engelstalige dvd 'Fred Kaps: Seeing is Believing!' bevat unieke fragmenten, interviews met vakgenoten en een groot aantal foto's van deze Nederlandse rasartiest. Fred Kaps overleed in 1980 op 54-jarige leeftijd.

Jarenlang was Fred Kaps één van de meest toonaangevende goochelaars ter wereld. Overal ter wereld trad hij op, van Amsterdam tot Tokyo. Ook was hij een graag geziene gast op zowel Soestdijk als Buckingham Palace. En nog steeds is Kaps één van de iconen van de internationale goochelwereld. Tot nu toe is hij de enige goochelaar die het gepresteerd heeft tot drie keer toe wereldkampioen te worden. Zijn vakgenoten spreken jaren na zijn dood nog altijd met het grootst mogelijke respect en een niet te evenaren bewondering over hem.
De dvd is exclusief verkrijgbaar via de website www.fredkapsdvd.com.

• Coproducent
• Conceptontwikkeling en technische realisatie  
 
 
 

De Documentaire Film 1945-1965

Dit boek, geschreven door professor Bert Hogenkamp behandelt de na-oorlogse periode die de hoogtijdagen vormde van wat de Hollandse documentaireschool werd genoemd. Dit tweede deel in de reeks 'Beeldcultuur in Nederland' is uitgegeven door Uitgeverij 010. De uitgave is rijk geïllustreerd met fotomateriaal uit tal van archieven en 'stills' uit de desbetreffende films. Realeyes verzorgde de technische realisatie van de bijbehorende dvd. Deze dvd bevat vijf integrale documentaires en extra's in de vorm van informatie, beeldmateriaal en foto's.

• Technische realisatie